Kentšen Kontšok Gyaltsen Rinpotše õpetused

Gampopa "Neli Dharmat" - Kentšen Kontšok Gyaltsen Rinpotše


1.-2. juuni 2024 on taas meie juures õpetusi andmas suurepärane õpetaja Kentšen Kontšok Gyaltsen Rinpotše

Gampopa ” Neli Dharmat” kätkeb endas(ühendab) kogu Buda õpetuse. See kirjeldab kogu sansaara puudused ja kõigi kuue ilma olendite soovide tuuma. Kõik olendid soovivad vabaneda kannatusest. Maailmas ei ole ühtegi olendit kellele meeldiks kannatused, aga me ei tea kuidas vabaneda painavatest emotsioonidest, ärevusest, valust. Me näeme kogu elu vaeva, et kannatusi ei oleks, aga lõpuks ei ole me siiski vabad. Isegi kõige edumeelsemad teadlased ei ole vabad kannatusest. Gampopa nelja Dharma õpetus aitab identifitseerida kannatused ja eriti kannatuste põhjused. Õpetus on rõhuasetusega, kuidas ületada sansaara mäed ja saavutada virgumine ehk seisund, kus mõistame meele olemust ning oleme vabad kannatustest täiusliku meelerahu seisundis. Seda seisundit ei saa leida väljaspoolt, see on sisemine teekond mida Buda õpetas. Gampopa pani need nelja värssi ning andis kommentaarid, mida on suulise ülekande liiniga edasi antud pea tuhat aastat. Khenchen Gonchok Gyaltsin annab värsside suulise ülekande ja kommentaaride õpetuse viisil nagu Drikungi liinis ja ka teistes liinides õpetatakse ajast aega. See on liini ülene õpetus, mis on oluline algajatele ning edasijõudnudtele. Pikemat aega praktiseerijad mõtlevad võib-olla, et nad on saanud juba palju õpetusi ning ei vaja enam seda õpetust aga nii kaua kui meie elus on kas või üks väike kannatus, mis viitab sellele, et me ei ole mõistnud oma meele loomulikku kannatusest vaba olemust on meil vaja õppida uuesti ja uuesti, mediteerida nende mõtete üle ning rakendada need õpetused igapäevaellu.

 

 

See õpetus on vundament ja tee algus, millega Pärnu Budismi Keskus Drikung Dorje Chö Chong juhatab sisse Viie Osalise Mahamudra õpingud Pärnus. Õpingud kestavad vastavalt õpilase võimekusele umbes viis aastat tsükliõppena. Sellel suvel Khentšen Kontšok Gyaltsen annab Gampopa Nelja Dharma õpetuse. Khenpo Chopel annab Pika Eluea pühitsuse, suulise ülekande ja juhendab nädalast Pika eluea praktika ritriiti, mille käigus antakse ka esmased nöndro õpetuste juhised. Täpsema info saamiseks klikka palun Viie Osalise Mahamudra õpetuste linki.


Õpetused toimuvad meie keskuse ruumides, Vee 4 Pärnu. Täpne ajakava on veel Rinpotšega kokku leppimata. Kohe kui see täpsustub anname sellest teada.

Registreerida ritriidile saab ennast: tiibetibudism@gmail.com ja tel. +372 517 8278.


Ritriidiga saab ühineda ka Google Meet vahendusel. Enne õpetusi saadetakse registreerunutele link osalemiseks.

Hind: 50 eurot. Palun andke teada kui kellelgi on rahalisi raskusi! Keeruline rahaline seis ei ole takistus ritriidis osalemiseks.

Ritriidi eest palume teha ülekande meie keskuse arvele:

EE301010220076024013

Drikung Dorje Tšö Dzong

Selgitus: Kentšen Kontšok Gyaltsen Rinpotše 


Keskuse ruumides on võimalik ka tasuta ööbida. Lisaks saalile on meil seal veel kaks tuba, nii et soovijad peaksid kõik ära mahtuma. Oma soovist andke palun aga teada, et saaks koos mõelda, mida peaks magamiseks kaasa võtma.

Õpetuste kava (1.-2. juuni):

10.00 - 11.30 esimene sessioon

Lõunapaus

13.00 - 14.30 teine sessioon

Teepaus

15.00 - 16.00 kolmas sessioon